“Vendi i Satanait” u shpall si më i nënvlerësuari në Britani

Qyteti më i nënvlerësuar në Mbretërinë e Bashkuar është shpallur Milton Keynes.

I famshëm si një qytet i ri – dhe jo për diçka tjetër në veçanti – Milton Keynes nuk është veçanërisht i dashur.

Edhe banorët vendas janë mjaft të frikësuar nga ky vend.

Në një përmbledhje, ai u quajt “një qytet i mjerueshëm”.

Në shfaqjen e tij stand-up “Part Troll”, Bill Bailey iu referua qytetit si “vendi i Satanit”.

Por faqja e shtëpive të pushimit “Independent Cottages” e shpalli atë qytetin më të nënvlerësuar në Mbretërinë e Bashkuar kohët e fundit.

TripAdvisor vendos Bletchley Park si atraksionin kryesor në Milton Keynes. Dikur shtëpia sekrete e “Codebreakers” në Luftën e Dytë Botërore, ata që punuan atje besohet se kanë ndihmuar në shkurtimin e luftës deri në dy vjet.

Adhuruesit e filmit që kanë parë filmin e nominuar për Oscar, “The Imitation Game”, do të jenë të njohur me punën që u zhvillua në këtë vend – ku disa skena nga filmi në fakt janë xhiruar atje.