Kapet ariu i Kalifornisë që “pushtoi” mbi 20 shtëpi

Një ari që besohet të jetë përgjegjës për depërtimin në më shumë se 20 shtëpi në zonën e Liqenit Tahoe të Kalifornisë, është kapur dhe do të zhvendoset në Kolorado, njoftuan zyrtarët e kafshëve të egra.

Ariu i zi femër 226 kilogramësh, një nga arinjtë e shumtë të identifikuar nga publiku si “Hank the Tank”, u kap së bashku me tre këlyshët e saj, tha Departamenti i Peshkut dhe Kafshëve të Egra në Kaliforni (CDFW).

Hank është fajësuar për dhjetëra “pushtime nëpër shtëpi”| por provat e ADN-së treguan se më shumë se një ari ishin përgjegjës për këtë.

Biologët shtetërorë planifikojnë ta çojnë ariun, të quajtur zyrtarisht Bear 64F, në një strehimore të kafshëve të egra në Kolorado, duke përmendur rrezikun e mbajtjes së saj në komunitet

“Zhvendosja nuk është zakonisht një opsion për kafshët e konfliktit mbi shqetësimin se zhvendosja e një kafshe do të zhvendosë sjelljen e konfliktit në një komunitet tjetër,” tha CDFW.